50,0134$%0,05
56,2999€%0,56
67,4861£%0,56
6.500,47%3,12
%
3930596฿%2.02862
Bulancak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ev sahipliğinde, Bulancak ve Giresun Belediyelerinin itfaiye personeline yönelik iki günlük “Yüksekte Güvenli Çalışma ve Kurtarma Teknikleri Eğitimi” düzenlendi. Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, itfaiye personelinin iş güvenliği bilincinin artırılması ve kurtarma becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.
2-3 Kasım 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim programı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Amiri Recep Yayla tarafından verildi. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında düzenlenen eğitimlerde, yüksekte çalışma sırasında karşılaşılabilecek risklerin en aza indirilmesi ve güvenli müdahale yöntemlerinin geliştirilmesi amaçlandı.
Teorik Bilgiler Uygulamalı Eğitimlerle Pekiştirildi
Eğitimin teorik bölümünde; ilgili yasal mevzuat, risk değerlendirmesi, kişisel koruyucu donanımların doğru kullanımı, çalışma alanlarının güvenliğinin sağlanması, düşme durdurma sistemleri, dikey ve yatay yaşam hatları ile yüksekte çalışma ekipmanları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Uygulamalı bölümde ise yüksekte güvenli çalışma teknikleri, ekipmanların doğru kullanımı ve mahsur kalma durumlarında uygulanacak kurtarma yöntemleri üzerinde duruldu. Gerçekleştirilen çalışmalarla itfaiye personelinin olası acil durumlara karşı müdahale kabiliyetlerinin artırılması ve mesleki yeterliliklerinin güçlendirilmesi hedeflendi.
Başkan Vekili Özdemir’den Eğitmen Recep YAYLA’ya Teşekkür
İki günlük eğitim programının tamamlanmasının ardından Bulancak Belediyesi Başkan Vekili Reşat Nuri Özdemir, eğitime sağladığı katkılardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Amiri Recep YAYLA’ya teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.
Program sonunda Bulancak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, eğitimin gerçekleştirilmesine sağladıkları katkı ve desteklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir BÜYÜKAKIN’a, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İSLAMOĞLU’na, İtfaiye Eğitim Amiri Recep YAYLA’ya ve Bulancak Belediye Başkanı Necmi SIBIÇ’a teşekkür edildi.

BOŞ YÜZEYLER SANATLA GÜZELLEŞİYOR
1
Tüm Gözler Amerikan Senatasonun Vereceği Son Kararda
42553 kez okundu
2
TİREBOLU’DA MADEN GERGİNLİĞİ: “BİZ DEĞİL, ASIL SUÇLU ŞİRKETTİR!”
22755 kez okundu
3
GİRESUN’DA YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
12202 kez okundu
4
YENİ PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUIÇMEZ’DEN YOMRA’DA BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU
7150 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.