GİRESUNLULAR PLATFORMU’NDAN İSTANBUL İÇİN SİYASİ TEMSİL ÇAĞRISI: “400 DERNEK, 600 BİN NÜFUS BİRLEŞMELİ”

Giresunlular Platformu Başkanı Abdullah AKGÜN, İstanbul’da faaliyet gösteren yaklaşık 400 Giresun derneği ve 600 bin kişilik nüfus potansiyelinin ortak hareket etmesi çağrısında bulundu. Giresunluların siyasi temsilde daha etkin olması gerektiğini belirten AKGÜN, önümüzdeki seçimlerde bağımsız Giresunlu adaylar çıkarılması fikrinin değerlendirilmesini önerdi.

İstanbul’daki Giresunlu nüfusun ve sivil toplum kuruluşlarının mevcut potansiyelinin siyasete yeterince yansımadığını savunan AKGÜN, dernek sayısının tek başına yeterli olmadığını, asıl önemli olanın ortak irade ortaya koyabilmek olduğunu ifade etti. İstanbul’da Giresunlu bir belediye başkanının bulunmamasına ve meclislerdeki temsil durumuna dikkat çeken AKGÜN, dernekler, federasyonlar ve vakıflar arasında iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sivil toplum kuruluşlarından yetişen siyasetçilerin önemine de değinen AKGÜN, milletvekilleri Hasan TURAN ve Burak AKBURAK’ı örnek göstererek, hemşeri topluluklarının taleplerinin siyasi alanda karşılık bulmasında bu isimlerin rolüne dikkat çekti.

BAĞIMSIZ ADAYLIK FİKRİ GÜNDEMDE

Önümüzdeki seçimlerde İstanbul’un üç seçim bölgesi için ortak bir strateji geliştirilmesini öneren AKGÜN, Giresunluların taleplerini dikkate almayan siyasi partilere demokratik yollarla mesaj verilmesi gerektiğini belirtti. Seçilebilir adayların ve seçim koşullarının değerlendirilerek bağımsız Giresunlu adaylar çıkarılması fikrinin ortak zeminde ele alınmasını istedi.

Kişisel hesapların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden AKGÜN, İstanbul’daki tüm Giresun derneklerini, federasyonları ve vakıfları ortak hareket etmeye çağırdı. AKGÜN, hedeflerinin herhangi bir siyasi yapıyla çatışmak değil, Giresunluların beklentilerinin siyasi karar süreçlerinde daha fazla dikkate alınmasını sağlamak olduğunu kaydetti.