Sağlık

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sağlık Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Prof. Dr. KEMAL MEMİŞOĞLU, Bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Dr. FAHRETTİN KOCA’dan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. KEMAL MEMİŞOĞLU, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, “Sağlık hizmetlerinde olduğu gibi, sağlık bilgisi ve teknolojisi üreten lider ülke hedefine ilerleyeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı görevini FAHRETTİN KOCA’dan devralan Bakan MEMİŞOĞLU, Türkiye’nin 22 senede sağlıkta devrim niteliğinde gelişmeler yaşadığına dikkat çekerek, bu başarılı yolculukta devraldığı bayrağı daha ileriye taşımak için gece gündüz çalışacağını ifade etti.

Bakan Koca’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eden MEMİŞOĞLU, “Allah bize de hayırlısıyla, başarıyla, görevimizi ifa etme ve emaneti başka arkadaşlarımıza devretmeyi nasip etsin, bizi milletimize, devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, çalışanlarımıza mahcup etmesin” şeklinde konuştu.

Bilgi Ve Teknoloji Üretiminde Liderlik Hedefine İlerleyeceğiz

Bakan MEMİŞOĞLU, Türkiye’nin güçlü sağlık sistemiyle sayılı  ülkeler arasında yer aldığını belirterek,  pandemi karşısında çoğu gelişmiş ülke başarısız olmuşken, Türkiye’nin son derece başarılı bir süreç yönettiğini hatırlattı.  Sağlık turizmi göstergelerinin de Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde küresel potansiyelini ortaya koyduğunu ifade eden MEMİŞOĞLU, önümüzdeki süreçte bilgi ve teknoloji üretiminde de Türkiye’yi liderlik hedeflerine taşımak için gayret göstereceklerini kaydetti.

Sağlık Hizmetlerinde Memnuniyete Ve Koruyucu Sağlığa Önem Vereceğiz

Bakan KEMAL MEMİŞOĞLU, hasta ve çalışan memnuniyetini daha da geliştirecek çalışmalar ile koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini güçlendirecek politikaların öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “Elimizden geldiğince gece gündüz çalışacağız, sağlık hizmetlerini ve sağlık sektörünün gelişimini çok daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL