eğitim Genel Güncel Yerel

 “NE-DER İLE  GELECEK, ÖĞRETMENLERE EMANET”

NE-DER’ DEN, TANITIM VE İSTİŞARE TOPLANTISI Nitelikli Eğitim Üretken Öğretmen Derneği (NE-DER) Giresun Şubesi, bir tanıtım ve istişare toplantısı daha düzenledi. Giresun Uygulama Oteli’ nde gerçekleşen toplantıda, NE- DER Şube..

 “NE-DER İLE  GELECEK, ÖĞRETMENLERE EMANET”

NE-DER’ DEN, TANITIM VE İSTİŞARE TOPLANTISI

Nitelikli Eğitim Üretken Öğretmen Derneği (NE-DER) Giresun Şubesi, bir tanıtım ve istişare toplantısı daha düzenledi. Giresun Uygulama Oteli’ nde gerçekleşen toplantıda, NE- DER Şube Başkanı SUNAY TANER, Şubenin Kurucu Başkanı SÜLEYMAN AKDEMİR ve NE- DER Yürütme Kurulu üyesi FÜSUN EMECAN tarafından, üyelere ve konuklara,   derneğin kurucuları, kuruluşu, amaçları ve hedefleri hakkında bilgiler verildi.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda şunlar kaydedildi:

“2023’de İzmir’de kurulan derneğimiz, eğitimcilerin ve gönüllülerin  katılımları ile Türkiye’ de her geçen gün şube sayısını artırarak büyümeye devam ediyor. NE-DER, ülkenin her bölgesinde ki çocuklarımızın eğitim olanaklarına adil olarak ulaşmasını hedefliyor. Ayrıca dernek olarak en büyük projemizden biri Öğretmen Üniversitesi’ nin hayata geçirilmesidir. Bunun için Genel Başkanımız Sayın MUSTAFA ÖZDEMİR’ in öncülüğünde aktif bir şekilde çalışıyoruz ve eğitim camiası ile istişarelerde bulunuyoruz. Öğretmen Üniversitesi Projesi’nin amacı; dijital çağın ışığında nitelikli öğretmen  yetiştirmektir. Daha açık bir anlatımla, üretken eğitim sisteminin,  günümüz şartlarında yaratıcı bir bakış açısıyla çağdaş teknolojinin de  desteğiyle uygulanmasını sağlamaktır. Bu projenin amaçlarından biri de öğretmen adaylarına 21.Yüzyılın  gerektirdiği şekilde bilimsel bilgiye ulaşma yöntemlerini ve özgür düşünebilme becerileri  kazandırmaktır. Bu proje, eğitim tarihinin olumlu örneklerinden yararlanılarak, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde ilerlemeyi ilke olarak belirlemiştir.

Türkiye’de bir an önce kapsamlı, bilimsel, Türkiye şartlarına uygun, uygulanabilir bir ‘Eğitim Reformu’

yapılması acildir,  zorunludur. Böyle bir reformun geciktirilmesi Türkiye için büyük kayıplara yol açacaktır.” Toplantıda ayrıca  konuşmacılar tarafından, “Öğretmen Üniversitesi projemiz hayata geçtiğinde,  4 yıl lise, 4 yıl üniversite eğitimi alarak mezun olan öğretmenler, branşı ile ilgili ortaokul ve liseye beklemeden atanacaktır. Okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri (Sınıf öğretmenleri) en az yüksek lisans  mezunu olacaklardır. Ve  atamaların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacaktır.” vurgusu yapıldı. Toplantı misafir katılımcıların  NE-DER ailesine dahil olmaları ve başarı dilekleri ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL