Genel

GİRESUN’DA YAZ KUR’AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Giresun’da her sene binlerce çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları başladı.

GİRESUN’DA YAZ KUR’AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Giresun il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında ve camilerde “Yaz Kur’an Kursu” açıldı. Kur’an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed’in (sas) hayatı gibi derslerin işlendiği yaz Kur’an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında Giresun genelinde başladı. Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı yaz Kur’an kurslarına her yıl binlerce çocuk ve genç kayıt oluyor. Giresun İl Müftüsü SELÇUK KILIÇBAY, yaz Kur’an kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 -“Çocuklarımız Rabbimizin kıymetli emanetidir” 

Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarını çocuklara aktarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Müftüsü KILIÇBAY, “Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Hz. Muhammed’in (sas) örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başladı. Yavrularımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, ahlaki erdemleri ve değerleri daha derinden kavrayacaklar. Okumanın değerini, ilmin önemini hissedecekler.” dedi.

– “Tüm yavrularımızı kurslarımıza bekliyoruz” 

Yaz Kur’an kurslarının bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirten Müftü Kılıçbay, “Sevgili yavrularımızı kendini ve Rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmek her anne babanın evladına karşı en önemli vazifesidir. Anne babaların çocuklarının kurslara katılmasını teşvik etmesi son derece önemlidir. Yavrularımızı Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olacak şekilde Kur’an’ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret gösterelim. Kur’an kurslarımızda kayıt işlemleri 8 Temmuz’a kadar sürecek.” diye konuştu.

Ziyaretler sırasında İl Müftüsü SELÇUK KILIÇBAY’a, İl Müftü Yardımcısı Özlem GÜLBE ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz eşlik etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL