Genel

GİRESUN’DA FINDIK TARIMINDA YAPAY ZEKÂ ÇALIŞTAYI BAŞLADI!

Vali MEHMET FATİH SERDENGEÇTİ, Fındık tarımında yapay zekâ ve teknolojinin kullanımı için yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştaya katıldı.

GİRESUN’DA FINDIK TARIMINDA YAPAY ZEKÂ ÇALIŞTAYI BAŞLADI!

Çalıştay, Giresun Üniversitesi (GRÜ) Güre Yerleşkesi Şehit ÖMER HALİSDEMİR Konferans Salonu’nda 9-10 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Vali MEHMET FATİH SERDENGEÇTİ’nin de açılış konuşması yaptığı törende; DOKA Genel Sekreteri KEMAL AKPINAR, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı CEM ŞENOCAK, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Bahçeşehir Üniversitesi Global Başkan Yardımcısı Dr. SERDAR ŞENEL, FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı AYŞE SELIŞIK ve GRÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. HÜSEYİN ŞAHİN de protokol konuşması yaptı.
Fındıkta Teknoloji ve Yapay Zekâ Kullanımı Gündemde
Dünya tarımında yapay zekâ ve teknolojinin kullanımına dair sunumlar ve oturumlarla başlayan etkinlikte, fındık tarımında verimliliği artırma, otomasyon sistemleri, hasat sonrası kayıpların azaltılması ve sürdürülebilir tarım konuları ele alınıyor. Ayrıca, eğitim oturumlarıyla çiftçilere yapay zekâ destekli uygulamaların tanıtılması hedefleniyor.
Çalıştayın İlk Günü Yoğun Geçti
Çalıştayın ilk gününde yapılan oturumlar arasında “Dünya Tarımında Teknoloji ve Yapay Zekâ”, “Toprak ve Bitki Besleme”, “Hastalık ve Zararlı Mücadelesi” gibi önemli başlıklar yer aldı. İkinci gün ise eğitim masaları ve genel değerlendirme oturumlarıyla son bulacak. Fındıkta dijital dönüşüme dikkat çeken Vali MEHMET FATİH SERDENGEÇTİ, çalıştayın açılış konuşmasında, bu etkinliğin Karadeniz Bölgesi’ndeki fındık üretimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, etkinlik sonrası yaptığı paylaşımda “Valiliğimiz koordinasyonunda ilk kez spesifik bir tarım ürününü konu alan Fındık Tarımında Yapay Zeka ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenmesi Çalıştayına katılarak geleceğin tarım teknolojilerine değindik. Doğal kaynakların korunması, iklim değişikliğine dirençli ürünler, kalite ve sürdürülebilirlik için inovasyon zamanı” ifadelerini kullandı.
Bu tür etkinliklerin, tarım sektöründe inovasyonun hızlanması açısından önemli olduğu vurgulanıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL