Yerel

Giresun Federasyonu Osman Ağa’nın Konağına Talip Oldu

Giresun Federasyonu, Topal Osman Ağa’ya ait, Ankara’da karargâh olarak kullandığı konağına talip oldu. Tarihi yapı restore edilerek geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılmış, yeterli istekli çıkmadığı için de ihale belediye iştiraki ANFA Şirketine kalmıştı.

Giresun Federasyonu Osman Ağa’nın Konağına Talip Oldu

Giresun Federasyonu, ANFA Şirketi tarafından konağın Atatürkçü Düşünce Derneğine verileceğinin söylenmesi üzerinde konağa talip oldu.
Genel Başkan Muhterem Memiş imzasıyla belediyeye müracaat edildiği belirtilen başvuruda “Milletçe topyekûn mücadele verdiğimiz Kurtuluş Savaşı yıllarında, çok önemli olaylara şahitlik etmiş bu yapının, tarihi misyonuna uygun olarak, gelecek nesillerimize, Türkün milli mücadele ruhunu aktarabilmek, gençlerimizin milli duygularını güçlendirmek ve toplumumuza, Giresunluların Türk Milli Mücadelesine sağladığı katkıyı tanıtabilmek adına “Milli Mücadelede Giresun” konulu bir müzeye dönüştürülmesi çok yerinde bir karar olacaktır” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL