Genel Güncel Spor Yerel

“FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR EDİLMEMELİ”

“FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR EDİLMEMELİ” MHP Giresun İl Başkanı ABDULLAH KARAOSMANOĞLU, “TMO tarafından 132 lira olarak açıklanan fındık fiyatının yükselmesi beklenirken, 115 TL.ye kadar düşmesi üreticede hayal kırıklığı yaratmıştır.” dedi. KARAOSMANOĞLU..

“FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR EDİLMEMELİ”

“FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR EDİLMEMELİ”

MHP Giresun İl Başkanı ABDULLAH KARAOSMANOĞLU, “TMO tarafından 132 lira olarak açıklanan fındık fiyatının yükselmesi beklenirken, 115 TL.ye kadar düşmesi üreticede hayal kırıklığı yaratmıştır.” dedi.

KARAOSMANOĞLU yaptığı açıklamada, “Ülkemizin en büyük tarımsal ihraç ürünü, ilimiz ve bölgemizin geçim kaynağı stratejik bir ürün olan fındık fiyatlarında geçmişte bazı yıllarda olduğu gibi bu yılda yine kriz yaşanıyor. Rekolte, tahminlerin altında olmasına rağmen fiyatları düşmesi Fındıkta oyun mu oynanıyor? Fındık piyasasını elinde bulunduranlar fiyatlarla oynuyor mu ? sorularını akıllara getiriyor. Üretici mecburiyetten elindeki fındığı emanete verse de fiyatların bu derece çakılması oldukça düşündürücüdür. Hükümet üreticinin alın terini yok olmaktan kurtarmalıdır. Fiyatların düşmesini engelleyerek, artması yönünde acil adımlar atmalıdır.

TMO’nun devreye girerek fiyatları artırması ve ürün bedellerini peşin olarak vermesi fındık tekelcilerinin oyununu bozarak üreticinin emeğinin karşılığının almasını sağlayacaktır.

Bu konuda başta ilimiz milletvekilleri olmak üzere, bölge milletvekillerimize ve fındık üretiminin yapıldığı illerin milletvekillerine büyük sorumluluk düşmektedir.

MHP olarak fındık üreticisinin emeğinin karşılığını alabilmesi için üzerimize düşen görevi yapacağız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL