Güncel

BULANCAK’TA ELEKTRİK DİREKLERİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

CHP Bulancak İl Genel Meclis Üyesi SEFİNE PEKER, “Yaklaşık 4 yıl önce bölgeye elektrik direkleri getirilmiş ancak ilgili enerji firması bölgeye elektrik hizmeti getirmemiş ve Milli Servetimiz çürümeye terk edilmiş.” dedi.

BULANCAK’TA ELEKTRİK DİREKLERİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

İl Genel Meclis Üyesi Sefine Peker, Giresun’un Bulancak İlçesine bağlı Tandır Köyü Yanıkoğlan Mahallesinde yaşayan vatandaşların gerekli yatırımların yapılarak mahallelerine elektrik gelmesini beklediklerini belirtti.
Önce İnsan diyen PEKER, “Maalesef burada bir milli servet yatıyor. Köye HES tarafından elektrik direkleri verilmiş ama elektrik dağıtıcı firma yatırım yapmayarak elektrik direklerini çürümeye bırakmış. İçler acısı bir durum ile karşı karşıyayız burada. Teknoloji çağında yaşıyoruz, hayatımıza her gün yeni bir teknoloji giriyor ama görüyoruz ki en temel bir hizmet olan elektrikten köylerimiz, vatandaşlarımız mahrum kalıyor. Bu konu hakkında ilgili elektrik firmasının gerekli işlemleri yapmasını bekliyor ve bölge halkının bir an önce elektrikle tanışması için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı belirtmek istiyoruz. Bizler şehir merkezlerinde teknolojiden yararlanırken köylerde yaşayan insanlarımızın elektriksiz yaşamasını kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Tandır Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı HÜSNÜ KOÇ, “Bu görmüş olduğunuz elektrik malzemeleri bize Akfen Çalıkobası Hidro Elektrik Santrali yetkilileri tarafından köyümüz Yanıkoğlan Mahallesi’ne elektrik bağlantısı yapılması için verilmişti. Tapulu olduğu halde Aksa şirketi bu konuya onay vermeyerek bizi çok zor durumda bıraktı. Mahallemizde elektrik yok, malzemeler gördüğünüz gibi çürümeye mahkum oldu. 2024 Türkiye’sinde halen elektrik olmayan yerler var.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL