Köşe Yazısı

ALTILI MASA !

İYİ Haftalar… Dün Altılı masa toplandı ve Aday konusunda netleştiler fakat açıklamasını on gün içerisinde yapmayı uygun gördüler. Hayırlı olur inşallah. Kızılay’ın yapmış olduğu yanlış uygulamaya vatandaşlar tarafından büyük tepki..

ALTILI MASA !

İYİ Haftalar…

Dün Altılı masa toplandı ve Aday konusunda netleştiler fakat açıklamasını on gün içerisinde yapmayı uygun gördüler. Hayırlı olur inşallah.

Kızılay’ın yapmış olduğu yanlış uygulamaya vatandaşlar tarafından büyük tepki oluştu. Okulda iken Kızılay zarflarına mecbur şekilde para koyuluyordu. O zamanlar gayet iyi idi fakat son Yirmi yıldır “Kızılay” sanki ticaret faaliyeti gösterir durumda. Yazık bu millete.

Her yıl 1-7 Mart arası tüm ülke genelinde ‘Yeşilay Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Günümüzde madde bağımlılığı tüm dünya için ortak bir sorun haline gelmiştir. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Ülkemiz genelindeki istatistiklere baktığımızda bağımlılıkların gençleri avucunun içine aldığı görülmektedir. Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında, bireylerin sağlığı, birinci derecede hayati önem arz etmektedir. Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, Yeşilay Haftası’nın yarınlarımızın teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyor, tüm bireylere, madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum.

Tüm Bulancak’ta olduğu gibi şimdi de İsmetpaşa ve Toprak Değirmeni Mahallelerinde doğalgaz alt yapısı çalışmaları sebebi ile tüm altyapı ve üst yapı çalışmaları hız kazanmış durumda. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bizler de şimdiden ekiplere kolaylıklar diliyor ve çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.

TMO’nun satış kararı ile fındık fiyatlarının 7-8 lira düşmesine sebep olmakla beraber, üreticiyi ve küçük ölçekli fındık esnaflarını zora sokmuştur. Yapılan bu satış, fındık piyasasını tekelinde tutan yabancı bir şirketin piyasadan ucuz ürün toplamasına yaramaktadır. Serbest piyasada fiyatlar şuan 60 TL civarında ama en az 70 TL olmalıdır diye düşünüyorum. Ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan fındığa değer katmak yerine değersizleştirenlerin bu hatadan dönmelerini bekliyoruz. Umarım artık bu gidişata dur denilir..

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4342’inci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL