Genel

BULANCAK EĞİTİM-BİR-SEN İŞ YERİ TEMSİLCİLERİYLE EĞİTİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bulancak Eğitim Bir-Sen iş yeri temsilcileri ile Bulancak Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı MUHAMMET SARI ile il yönetim kurulu üyeleri ÖMER HAKYEMEZ ve MUHAMMET AYKIT, Bulancak İlçe Temsilcisi TURGUT HACINOĞMANOĞLU, ilçe yönetim kurulu üyeleri, hanımlar komisyonu ve iş yeri temsilcileri katıldı.

BULANCAK EĞİTİM-BİR-SEN İŞ YERİ TEMSİLCİLERİYLE EĞİTİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bulancak İlçe Temsilcisi TURGUT HACINOĞMANOĞLU açılış konuşmasında iş yeri temsilcilerinin teşkilattaki rolünün kritik olduğunu, sahadaki sıkıntıların ilçe, il ve merkez yönetime aktarılmasında kilit rol oynadığını belirtti Tüm katılımcılara teşekkür ederek sözü Eğitim Bir-Sen Giresun Şube Başkanı MUHAMMET SARI’ya bıraktı. Muhammet SARI tüm katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasına şu şekilde devam etti:“ Herkesin bir şeyler söylemesi kıymetli ama sonuç almak için herkesin bir şeyi söylemesi gerekir. Birlikte aynı noktaya vurmak ve sonuç almak içindir örgütlü olmak. Bir elin ataleti yerine iki elin bereketine talip olan teşkilatımızın lider kadroları ile hafıza tazeleme, kuruluş ve yol alış ilkelerimizi hatırlama, güçlü temsil için olmazsa olmazlarımızın altını çizme, ‘diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık’ şiarımızın gereği ‘köklerine sadık, geleceğe ve yeniliğe açık’ tarzımızı güçlendirme amaçlı güzel bir temsilci toplantımızı daha icra ettik.
Şimdi, dünden daha güçlü, yarın için çok daha umutlu ve kararlıyız.
2000’li yıllarda diğer sendikaların hak arama bahanesiyle bankaların camlarını kırdığı, polis araçlarını yaktığı dönemde erdemliler hareketi olarak bir araya gelmiş bir avuç inanmış insanla memur sendikamızı kurduk. Aradan 32 yıl geçti. 14 Şubat Sevgililer Günü bizim için aynı zamanda erdemliler hareketinin kuruluş yıl dönümüdür. Allah bu örgütü kuranlardan, emek harcayanlardan razı olsun. O yıllarda hiçbir memur Cuma namazına bile gidemiyordu. Bir çok özgürlük alanlarımız kasıtlıydı. Kılık kıyafet konusunda taktığımız kravatın uzunluğu, giydiğimiz pantolonun ütüsü sorun oluyordu. Hacca ya da umreye gitmek isteyen memur için izin hakkı yoktu. Hele o dönemlerde okul müdüründen sevk alma dönemi vardı ki tam bir faciaydı. Okul müdürünün keyfi yerindeyse sevk alabiliyordunuz. Genç nesiller bunu bilmez ama biz ne sorunlar yaşıyorduk. Görev mahallinin dışına çıkmak izne tabiydi ve
İzinsiz buradan Ordu’ya bile gidemiyorduk. Ama şükürler olsun ki artık bu ve bunun gibi bir çok sıkıntılı durumu sendikamız yetkiyi devraldıktan sonra çözdü. Bu teşkilatlı olmanın bir gücüydü. Yeterli mi? Hayır. Mücadelemiz devam edecek.
Ocak 2025 ile birlikte 3.Meslek Kanunu devreye girecek. En azından bir Meslek kanunumuz oldu. Evet yetersiz, eksik yönleri var. Ama bu eksiklikler toplu sözleşmelerde giderilecek. Yeter ki örgütlü olalım, güçlü duralım. 3.Meslek Kanunu ile 20 yılını dolduran her öğretmen uzman öğretmen ya da başöğretmen basamağına hak kazanacak. Maaşlarımızda önemli bir artış olacak.
Çıkan meslek kanunu ile eğitimciye karşı işlenen şiddet cezasız kalmayacak, hapis cezası paraya çevrilemeyecek ve yüzde 50 artırımlı cezalar verilecek. Hükmün geriye ertelenmesi kararı da verilemeyecek. Yeterli olmasa da eğitimciye şiddete dair ilk kazanımımızı elde etmiş olduk.
Emeklilerimizin maaşları yeterli değil. Türkiye koşullarında emekli öğretmenlerimiz geçimini idame ettirmekte zorluk çekiyor. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek. Öğretmen maaşlarından kesilen vergilerin vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesindeki ısrarımız sürüyor.
Önemli problemlerden bir tanesi de İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile şube müdürleri uzman ve başöğretmenlik kadrolarından faydalanamıyorlar. Bu durumun düzeltilmesi için sendikal mücadelemiz devam ediyor.
Yine masada bir çok problem var çözüm bekleyen. Yetkili sendika olarak bu problemleri çözmek için mücadele vermeye devam edeceğiz. Eğitim Bir-Sen çok güçlü bir örgüt. Büyük bir aileyiz. Birlikte durduğumuz sürece bu problemleri tek tek çözdüğümüzü göreceksiniz.Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL